Menstruationsubehag er et smertefuldt og meget generende problem for mange kvinder og mange har sygemeldinger hver måned pga. af denne tilstand.

Nogle kvinder får i dagene op til menstruation voldsomme smerter, i form af krampagtige eller ve-agtige smerter i underlivet med udstråling til lænd og ryg og kan også give symptomer som hovedpine, kvalme, opkast og fordøjelsesproblemer.

Smerterne skyldes sammentrækninger af livmoderen og forårsages af prostaglandiner, som er hormonlignende signalstoffer i livmoderen, som medvirker til at sammentrække livmodermuskulaturen, for at afstøde slimhinden ved menstruation. Og iøvrigt også ved abort og fødsel.

Kroppen danner selv prostaglandiner og der findes 3 typer, som er værd at vide noget om i forbindelse med menstruationssmerter.
Ved forhøjet niveau af type 2-prostaglandiner opstår der disse smerter i underlivet. Det er især fedtsyrer fra planteriget der kan føre til for høj dannelse af type 2-prostaglandiner og det vil øge tendensen til menstruationskramper.
Maritim Omega-3 olie har vist sig at stimulerer dannelsen af type 1- og type 3-prostaglandiner, som har modsatte effekt. Så det er vigtigt at kvinder får et dagligt tilskud af Omega-3 olie.

I klinikken vil jeg behandle med zoneterapi og evt. øreakupunktur bla.a. med fokus på at regulere dannelsen af prostaglandiner, kredsløb, lymfesystem, fordøjelsessystem, udrensning i underlivsorganerne og smertelindring.

Udover maritim Omega-3 olie i flydende form, vil jeg også anbefale et dagligt tilskud af magnesium, især epsomsalt i fodbad eller karbad, som virker meget afslappende i krop og muskler generelt, ingefær og te af citronmelisse, en varmepude til lænd / mave. Varme drikke vil afspænde muskulaturen indefra.
Alt dette har blodfortyndende, inflammationsdæmpende og smertelindrende effekt.