Høfebersæsonen nærmer sig, så det er en rigtig god ide at bestille tider hos din zoneterapeut og begynde den forebyggende behandling allerede nu, i det tidlige forår.

Zoneterapi kan ikke kurere høfeber, men kan lindre symptomerne, så man kan mindske medicin indtaget og kun tage medicin ved ekstreme situationer.

Ved allergiske reaktioner er der høje mængder histamin i blodet. Det sker fordi kroppen tror at den bliver angrebet, og histamin har indflydelse på bl.a. forsvars mekanismerne i kroppen.

Når der er for meget histamin, så har kroppen brug for at dæmpe de allergiske reaktioner og det er det antihistamin-medicin gør.

Antihistamin har bare mange bivirkninger, som ofte gør det til et valg mellem  ”pest eller kolera”, at indtage medicin eller leve med symptomerne.
Mange oplever især sløvhed, træthed og energi-forladthed ved medicinindtaget, som for nogen kan være overvældende og kan gøre det svært at fungere optimalt i hverdagen, gennem hele pollensæsonen.

Behandling med zoneterapi

Behandling med zoneterapi vil hjælpe kroppen til at udrense affaldsstoffer og derved styrke immunforsvaret.

For at få optimal udbytte af behandling med zoneterapi, skal du starte intensivt med ugentlige  behandlinger i 4-5 uger inden høfebersæsonen starter og derefter vedligeholde behandlingerne i hele sæsonen, altså i alt ca. 12-14 gange.


C -vitamin – et naturligt antihistamin

Forskning har vist, at C-vitamin har stor indflydelse på histamin.

C – vitamin virker som et hormon i kroppen og har indvirkning på immunforsvaret.

Et dagligt tilskud på 2 gram C-vitamin kan sænke blodets indhold af histamin med op til 40 %. Og det er da til at tage og føle på.

C – vitamin i store doser kan reducere kalk i knoglerne og derfor er det vigtigt også at tage tilskud af magnesium, som hjælper kroppen med at optage og binde kalk i knoglerne.

C – vitamin virker udrensende og kan frigøre ophobede affaldsstoffer. Disse kan virke toksiske og udrensningen kan også opleves som diarrè.

Start derfor med at øge dosering af C-vitamin med 0,5 gram over fire dage ( 500 mg )
Jeg vil derfor også anbefale et tilskud af calcium-magnesium + D-vit.  (f.eks. Solaray) og en multivitaminpille, som både beskytter og styrker immunforsvaret.

Derudover vil jeg varmt anbefale Omega 3 i flydende form og af god kvalitet, som er med til at stimulere hormonsystemet  – hormoner kører bare bedre i olie J

Og så er sund kost, daglig motion, et positivt sind og stabil nattesøvn jo også fremmende for immunforsvaret.