Candida er en gærcelle som lever naturligt i mikrofloraen i tarmen, på huden, i næse, mund og kønsorganer hos mennesket og er en vigtig del af fordøjelsen, hvor den fungerer som føde for ”gode” bakterier, der hjælper immunsystemet med at holde den under kontrol.
Men forrykkes den naturlige bakteriebalance vil Candida-svampen ændre sig til sin myceliske svampeform og det vil forstyrrer mikrofloraen.

Det er når Candidaen indtager denne form, at den er i stand til, via sit rodnet, at sprede sig fra tarmene til andre dele af kroppen. I praksis sker det ved, at rodnettet fæstner sig til tarmvæggen og gennemtrænger denne. Der er nu opstået en utæthed i tarmen og hermed bliver tarmvæggen gennemtrængelig for svampen, ubearbejdet føde og affaldsprodukter og det kan føre mad-allergier med sig.

Candida Albicans

Når Candida ændrer sig fra gærcelle til svampecelle kan det især skyldes penicillin, antibiotika eller et overforbrug af sukker, sodavand, alkohol, kaffe og tobak.
Hormonpræparater som cortison og østrogen kan også have betydning.
Hvis immunforsvaret svækkes yderligere, vil svampen, som tidligere skrevet, forandre sig til den aggressive myceliske form og symptomer kan forværres, men kan også skiftes ud med andre gentagne infektioner andre steder i kroppen.

Lider man af Candida Albicans i overvækst, har man stor afhængighedstrang til særlige fødevarer (maskeret allergi / fødevarereaktion). Reaktioner kan stresse og forstyrre tarmfloraen, overstimulere svampevækst og stresse kroppens enzymsystemer og derved medføre, at fødeemner ikke nedbrydes normalt. Dette kan udvikle sig til en intolerance mod bestemte fødevarer.

Candida kan være en umådeligt svær svampeinfektion at komme af med og det indebærer en kæmpe indsats med kostændring, mælkesyrebakterier, vitamin – og mineraltilskud, urter, homøopatisk medicin og en hulens masse tålmodighed. Men det har jo også taget lang tid at få den…

Zoneterapi kan medvirke til en effektiv udrensning og genopbygning af kroppens energi og balance.