Omega 3 olie – fedtsyrerne der kan ændre din livskvalitet.
Vidste du…
…at Omega-6/3 ubalancer og for lavt indtag af Omega 3 øger risikoen for betændelses niveauet i kroppen og nedsætter immunforsvaret?
…at din krop ikke selv kan producere livsvigtig Omega-3 fedtsyre?
Omega-3 skal tilføres kroppen hver dag gennem kosten. Fed fisk indeholder store mængder omega-3, men føden alene kan ikke tilføre kroppens behov for omega- 3 fedtsyrer.
…at et tilskud af omega-3 fedtsyrer kan nedbringe betændelsestilstande i kroppen?
De sunde fedtstoffer
Vi skal have fedtstoffer og masser af dem!
Men det skal være de gode fedtstoffer, da netop disse har en stor indvirkning på helbredet. En del af de næringsstoffer vi har brug for, som eksempelvis vitaminerne A, D, E og K, er fedtopløselige og vi har derfor brug for fedtstoffer for at de kan blive optaget i tarmen, til at danne prostaglandiner (signalstoffer der bl.a. hæmmer dannelsen af blodpropper), til at danne energi og visse hormoner og de indgår som en vigtig del af cellemembranen.
Cellevæggen i hver enkel celle er opbygget af fedt. Når vi får de gode fedtstoffer, bliver cellevæggen blød og smidig. Det er vigtigt for at få affaldsstoffer ud af kroppen og næringsstoffer ind i cellerne. Hvis vi spiser en overvægt af mættet fedt, bliver cellevæggen stiv og usmidig.
Fedtstoffer har også stor betydning for nervesystemet, fordøjelsen og humøret. EFA (essentiel fat acid / essentielle fede syrer) er livsvigtige og skal tilføres udefra, da kroppen ikke selv kan danne dem. De findes i de flerumættede fedtstoffer, som deles op i Omega-6 og Omega-3.
Omega- 6 findes i:
-
Planteolier som majs, tidsel, palme, solsikke, soya
-
Nødder, kerner og frø
-
Æg
-
Fuldkornsbrød
-
Fjerkræ; kød og kødpålæg
-
Kornprodukter
-
Kiks og kager
Omega-3 findes i:
-
Fede fisk som sild, torsk, ørred, laks og makrel
-
Hørfrø og rapsolie